ЯКИЙ ВІН ШИПРОВИЙ АРОМАТ?
Шипр - класичний напрям парфумерії, який використовується ще з XIX століття. Це «іскристі», яскраві і терпкі аромати, які притягують і водночас дивують сміливістю звучання. Головні ноти, що формують шипрове звучання:
  • Цитруси
  • Дубовий мох
  • Неролі
  • Квіткові ноти жасмину, троянди, ванілі
  • Мускус
  • Деревні акорди (ветівер, пачулі, сандал, ладан і інші)
Шипровий аромат був виведений в окрему групу після того, як французький парфумер Франсуа Коті випустив шипрові парфуми «Chypre de Coty» ще в 1917 році. Для їх назви було взято слово "chypre", буквально "шипр", так як до складу входив дубовий мох, що росте на острові Кіпр. Надалі назва поширилася на всі подібні аромати.

Шипрові парфуми - це парфуми для яскравих і сміливих. Тож що якщо ви готові експериментувати і відкривати нові грані парфумерного світу, пропонуємо добірку цікавих шипових ароматів.
ТОП-7 ШИПРОВИХ АРОМАТІВ.

Lancome Idole L'Intense.

Інтенсивний і захоплюючий аромат з яскравим квітковим серцем, оповитий шипровим акордом і чуттєвою ваніллю. В основі аромату лежить троянда, благородний і знаковий парфумерний інгредієнт. Серце троянди Idole поєднує в собі три насичених абсолю жасмину, які розкривають квіткове сяйво і чуттєвість.

Giorgio Armani Si Intense.

Глибока і чуттєва шипова композиція, яку відкриває нота чорної смородини. Освіжаюча і приваблива, вона присутня у всіх ароматах колекції Si. У серці композиції - виразний акорд з терпкого полину і витонченої троянди. Завершується розкішний аромат запаморочливим шлейфом з пачулі, бензойної смоли і ванілі.

Bvlgari Splendida Magnolia Sensuel.

Яскравий представник шипрової парфумерії Неначе квітка магнолії, що стала джерелом натхнення для створення композиції, аромат полонить насиченими спокусливими нотами натуральних шляхетних компонентів.

Valentino Donna.

Класичний шипр з контрастом благородних інгредієнтів. Ноти ірису і пачулі залишають слід елегантної чуттєвості в поєднанні зі світлою жіночністю абсолю троянди абсолу і шкіри.

Yves Saint Laurent Mon Paris Intensement.

Перші ноти композиції розкриваються ніжними ароматами груші, апельсина і бергамота. На зміну приходять більш яскраві акценти чорної смородини і малиновий акорд. Серце аромату захоплює чудовим спокусливим букетом двох абсолю троянди: троянди травневої і троянди дамаської. Далі в гру вступає п'янкий дурман, доводить чарівну мелодію кольору фуксії до межі. Розкішний шипровий акорд відтіняють легкий кашмеран, теплий мускус і деревні ноти - чуттєві, як поцілунок на оголеній шкірі.

MontBlanc Lady Emblem Elixir.

Вишуканий шипровий аромат Mont Blanc Lady Emblem Elixir - це ніжний подих квіткових бутонів, що потопає в вирі деревних акордів, які зігрівають і відкривають безмежний простір для фантазії.

CHANEL Coco Mademoiselle.

Улюблена шипрова класика. Іскриста прохолода апельсинового початку пробуджує всі органи чуття. Світле звабливе серце наповнене прозорим жасмином і травневою трояндою. Чисті ноти пачулі і ветівера продовжують шлейф, що підкреслює стрункість всієї композиції.