ТЕРПІННЯ І РЕГУЛЯРНІСТЬ.
Вердикт косметологів однозначний: у справі догляду за шкірою правило номер один послідовність. Міф, що шкіра здатна «втомитися» або «перенасититися», якщо ви будете використовувати один і той же крем - лише міф! Науковий директор Lancome Вероніка Дельвінь, директор з інновацій Institut Esthederm і Etat Pur Орелі Гю, медичний директор Ducray Валері Менго і директор з досліджень і розробок Darphin Лоуренс Кассером одностайні: ефект зволожуючих інгредієнтів крему розкривається в повній мірі приблизно через місяць, а іншим активним молекулам потрібно більше часу, щоб проявити себе. Невидимі оку, але дуже дієві частки поступово досягають дерми, щоб запустити зсередини відновлення клітинних механізмів, що сприяє регенерації та пружності.

Отже, коли ви знайшли свій крем, ефект від якого помітний після 4-5 тижнів використання, продовжуйте ним користуватися. Виняток - при радикальній зміні погоди - обирайте засоби тієї ж марки зі схожою формулою, але адаптовані до конкретного сезону.

Недавнє дослідження Lancome доводить, що переваги вірності засобам догляду збільшуються з кожним тижнем, повністю розкриваючи закладений в них потенціал лише через шість, а то і 12 місяців. Проте, вчені знають, що всі ми жадаємо швидкого ефекту, і постійно придумують формули для «миттєвого задоволення». Сяйво, свіжість і гладка текстура шкіри проявляються після нанесення таких продуктів негайно або впродовж доби, а інші активні інгредієнти продовжують свою дію набагато довше.

ВІКОВІ ЗМІНИ.
Щодо повсякденної боротьби зі зморшками, мішками під очима, втомою шкіри, втрати тонусу, то не варто поспішати за інноваціями, змінюючи засоби на користь свіжих відкриттів і чудодійних формул. Якщо вам вдалося знайти відповідні активні інгредієнти, які ефективні на вашій шкірі, почекайте близько року, перш ніж пробувати щось інше. Клітинам епідермісу необхідно повернутися в робочий стан, а молекулам омолоджувального крему потрібно мінімум 13 місяці, щоб позитивно вплинути на їх метаболізм.
Крім того, занадто часті і безсистемні експерименти з новими засобами можуть в перспективі призвести до підвищеної чутливості епідермісу або косметичного акне. Ставте на довгостроковий та стабільний догляд, який забезпечить зволоження і позбавить від актуальних проблем.

ОСОБЛИВІ ВИПАДКИ.
Завжди є винятки з правил. Лікування шкіри, ураженої інфекцією, сезонними або алергічними висипаннями, направлене на короткостроковість і зазвичай триває не довше місяця. Флакони засобів проти дерматологічних недоліків містять особливо активні інгредієнти, що інтенсивно впливають на шкіру. Закінчуючи терапію, поступово переходьте на засіб по догляду, який містить ті ж молекули, але в меншій концентрації.

Не забувайте головне правило: обирати крем потрібно керуючись виключно потребами шкіри!

Будьте красивими!