Влаштувати спа-салон вдома простіше, ніж ви думаєте. Багато процедур не вимагають особливих умінь, якогось спеціального обладнання або складних інгредієнтів. Розповідаємо, як влаштувати собі SPA день, не виходячи з квартири.

ОБГОРТАННЯ.
Головний компонент для обгортання буде залежати від проблеми, яку ви хочете вирішити. Глина ідеальна для очищення і додання пружності, рідкий шоколад живить і дарує відчуття релаксу, а суміш з кави, перцю і солі (можна і окремо) скрабує, виводить рідину і бореться з целюлітом.
Після гарячого душу нанесіть потрібний інгредієнт на проблемні ділянки тіла і обмотайте їх поліетиленовою плівкою в три-чотири шари. Для кращого ефекту можна загорнутися в теплий плед або халат і провести так півгодини. Якщо не хочете вовтузитися з приготуванням і плівками, можна спробувати бандажні обгортання. Еластичні бинти, просочені гелевим складом, можуть бути як одноразовими, так і розрахованими на кілька застосувань.

ЧИСТКА ОБЛИЧЧЯ.
Якщо похід до косметолога планується нескоро, зробіть чистку обличчя самостійно. На допомогу парова лазня: додайте в гарячу воду кілька крапель ефірної олії (наприклад, чайного дерева), нахиліться над нею і накрийте голову рушником. Тепло відкриває пори, а жар підсилює кровообіг. Проведіть в такому положенні пять-десять хвилин. Бруд і токсини вийдуть на поверхню шкіри. Після розпарювання нанесіть очищувальну маску. Сполосніть обличчя холодною водою і скористайтеся тоніком, щоб закрити пори. Нанесіть ваш зволожуючий догляд за шкірою.

ПАРАФІНОТЕРАПІЯ ДЛЯ РУК.
При постійному використанні антисептиків сухості шкіри рук не уникнути. Виправити це допоможе косметичний парафін. Кілька разів опустіть руки в ванночку з розігрітим на водяній бані парафіном, щоб на шкірі утворився товстий шар продукту. Поверх нього надягніть рукавички: підійдуть як ті, що утримують тепло, так і звичайні целофанові. Руки встигнуть насититися за одну коротку серію серіалу (30 хвилин), а ефект буде як після професійного догляду в салоні. Зніміть парафінові маски у напрямку від зап'ястя до пальців. Видаліть залишки парафіну паперовими рушниками, злегка обполосніть руки водою і промокніть серветкою, щоб видалити плівку з токсинами і продуктами розпаду від процесу регенерації шкіри.

ВАННИ.
Лікувальні ванни з самими незвичайними інгредієнтами доступні не тільки в спа-готелях сміливо експериментуйте зі складами у себе вдома. Соляні процедури допоможуть зняти набряки і розслабитися. Хвойний настій бадьорить і розганяє кров. Ще один корисний варіант ванна з молоком. Вам знадобиться літр жирного коровячого молока, пара ложок меду і півгодини вільного часу. Попередньо нагрійте суміш, не доводячи до кипіння, вилийте її в воду і насолоджуйтеся. Відразу після процедури шкіра стане супер ніжною.

БУДЬТЕ КРАСИВИМИ!