1. Консилер на повіки.
    Простий трюк, який дозволяє зробити макіяж повік максимально стійким. Для цього потрібно нанести консилер як основу для макіяжу повік — після цього тіні перетворюються в суперстійкі. Ідеальний варіант на сезон спеки, коли з обличчя поступово стікають навіть makeup-продукти з позначкою waterproof. До речі, те ж саме стосується і губ - нанесіть помаду поверх консилера і вона ляже набагато рівніше і протримається в кілька разів довше.
  2. Пальці кращі за пензлі.
    Використовуйте кінчики пальців, щоб нанести тональну основу. Це допомагає не тільки змішати тональні основи, якщо ви використовуєте різні відтінки, але і розігріти текстуру засобу теплом тіла і перетворити крем в другу шкіру —такого ефекту неможливо досягти за допомогою спонжів або пензлів. Крім того, пальці незамінні для нанесення кремових тіней і рум’ян — вони буквально плавлять продукти для макіяжу та забезпечують невагоме, напівпрозоре покриття.
  3. Спочатку тональний крем, потім консилер.
    Різні візажисти рекомендують різний порядок нанесення цих засобів. Але ми рекомендуємо спробувати наносити базові makeup-засоби виключно в такій послідовності: спочатку тональний крем, а потім — консилер. Причому, щоб створити ідеальне покриття, консилер найкраще наносити на ті ділянки, на яких немає тонального крему, — тоді шкіра ніби підсвічується зсередини. Щоб створити невагоме, непомітне покриття, нанесіть тональний крем в центр обличчя і розтушовуйте його у напрямку до чола, вух і підборіддя.
  4. Вибір тонального і перевірка покриття.
    Обирайте тональний засіб, підбираючи його під відтінок шиї. Адже зазвичай саме контраст зі шкірою шиї робить навіть ідеальний макіяж злегка дивним, якщо тон обличчя та шкіри відрізняється.Будьте красивими!