Проблеми зі шкірою в підлітковому віці просто пояснити: підлітковий вік і, пов'язані з ним, гормональні зміни відбиваються на обличчі. Але якщо роки проходять, а акне ні, або раз у раз повертається, ситуація стає складнішою.

Ви можете звернутися за допомогю до численних лосьйонів, сироваток і кремів, не вдаючись у серйозний аналіз проблем, що виникли, але такий підхід не гарантує їх усунення. Для того, щоб боротися з акне в дорослому віці ефективно, дуже важливо насамперед визначити реальні фактори, що спровокували розвиток захворювання, і тільки потім починати лікування. Розбираємося в найважливіших аспектах боротьби з акне в дорослому віці.

ЯК З'ЯВЛЯЮТЬСЯ ВИСИПАННЯ?
Закупорені пори - це пряма дорога до акне. Пори оточують кожен волосяний фолікул, вони є важливою частиною будови шкіри, так як саме в них розташовуються сальні залози. Останні секретують себум (сало), який захищає шкіру і робить її м'якою. Якщо пора закупорюється через бруд, що накопичився в ній, мертві клітини, надлишок сала і бактерій, то з великою вірогідністю в цій зоні виникне прищ.

Іноді для якісної профілактики акне може бути цілком достатньо регулярного і глибокого очищення. Але в більшості випадків визначити, де закінчується локальне висипання і починається акне, тобто хронічне запалення шкіри, буває важко, а відповідне лікування не починається вчасно.

ПРИЧИНИ АКНЕ В ДОРОСЛОМУ ВІЦІ:
  1. Неправильний домашній догляд за шкірою.
    Мається на увазі, застосування низькоякісної косметики, здатної викликати закупорку пір. При виборі догляду бажано віддавати перевагу легким (флюїдним) структурам з позначкою «некомедогенно». Досить частою причиною загострення акне стає використання рослинних олій з метою зволоження шкіри, особливо під час масажу. Запалення можуть також викликати деякі сонцезахисні засоби.
  2. Неправильний професійний догляд за шкірою.
    Агресивні хімічні пілінги і механічне очищення обличчя можуть стати причиною загострення акне. Тому перед походом на салонну процедуру дуже важливо визначити, наскільки вона підходить вашій шкірі.
  3. Сонячні ванни.
    Вплив ультрафіолету призводить до зміни складу шкірного сала і знижує місцевий імунітет шкіри. На першому етапі вплив сонця створює відчуття поліпшення стану шкіри, але після, як правило, йде загострення.
  4. Неправильне харчування.
    Вживання жирної, смаженої їжі, молочних продуктів і продуктів з високим глікемічним індексом може впливати на склад шкірного сала і активність роботи сальних залоз, викликаючи загострення захворювання. Рекомендованим є вживання рослинних жирів і морепродуктів.
  5. Нездоровий спосіб життя.
    Куріння ускладнює перебіг акне, а стрес, порушення режиму сну викликають коливання гормону кортизолу, який впливає на активність сальних залоз.
    Також часто причиною є гормональний дисбаланс, що виникає внаслідок супутніх захворювань. Акне дорослих вимагає консультації лікаря для виключення захворювань органів ендокринної системи.

ПРОФІЛАКТИКА І ЛІКУВАННЯ АКНЕ В ДОРОСЛОМУ ВІЦІ:

  • Засоби з анти-акне інгредієнтами.
    Перший і найважливіший крок, якщо ви вирішили попрощатися з акне, це грамотно підібрати догляд. Дієвими анти-акне інгредієнтами є саліцилова, гліколева, азелаїнова кислоти, ретиноїди, перекис бензоїлу та інші.
  • Відлущення.
    Це важливий етап догляду, який варто взяти на замітку, якщо ви хочете мати красиву шкіру. Який ексфоліант вибрати хімічний або фізичний це питання краще обговорити з дерматологом, щоб забезпечити максимально делікатне очищення. Воно дозволить звільнити пори шкіри і попередити запальні процеси. Фахівці радять звернути особливу увагу на гліколеву кислоту ідеальний компонент в складі багатьох хімічних ексфоліантів. Важливий пункт: дотримуйтеся режиму і не робіть глибоке очищення занадто часто, щоб не пересушити шкіру.
  • Точкове лікування.
    Точкова профілактика і лікування акне один з найефективніших методів, який допомагає нейтралізувати шкідливі бактерії, збудників акне.

Будьте красивими!