Отже, необхідно почати з основ, а саме, що таке тонік? Розчин, який знімає з ніжної поверхні дерми шар косметики, надлишок секреції сальних залоз і весь той шар пилу, що накопичився за цілий день! Тонік грає важливу роль, і переваг у нього чимало, по-перше, він нейтралізує дію жорсткої води на шкіру, по-друге, відновлює природний баланс кислотності, а також, знімає легкі почервоніння і роздратування, надаючи антисептичну дію. Ще однією перевагою тоніка для обличчя є те, що він насичує тканини шкіри антиоксидантами, що уповільнює процеси старіння.

Тонік для обличчя необхідний і повинен бути присутнім в регулярному догляді за шкірою. Він освіжає і покращує шкіру, а також підсилює вплив нічного або денного крему, так як полегшує проникність корисних речовин, що містяться в кремі .

Основою для тоніка в основному служить вода та спиртовий розчин. Але при цьому засіб ділиться на кілька видів: по догляду за жирною, сухою або комбінованою шкірою. І різниця полягає саме в кількості спирту, наприклад, в продукті для жирної шкіри його кількість може доходити до 50%. Нерідко в складі тоніків можна знайти додаткові інгредієнти, такі як ефірні і рослинні олії, витяжки з лікарських рослин. Такі тоніки мають додаткові функції впливу на шкіру, вони можуть надавати антибактеріальний ефект і сприяти відновленню водно-жирового балансу.

Якщо ви хочете підібрати ідеальний тонік для своєї шкіри, звичайно,  зверніть увагу на потреби вашої шкіри та склад! Уникайте тих засобів, в складі яких знаходиться ацетон і камфора, як правило, вони можуть дратувати шкіру. І, звичайно, користуючись тоніком, пам'ятайте, що цей засіб не повинен викликати почуття стягнутої шкіри! Якщо ви помітили подібні відчуття, то відразу змийте засіб з шкіри! До речі, це, мабуть, єдиний варіант, коли тоніки рекомендуються видаляти з шкіри обличчя. У звичайному застосуванні необхідності змивати тонік немає! І ще одна невелика порада: намагайтеся користуватися тоніком з тієї ж серії засобів, до якої відносяться ваші нічні і денні креми.

Спрей-тонік SAMPAR Skin Quenching Mist.
Завершує макіяж. Освіжає та пом’якшує шкіру.
Вода волошки, вода квіток апельсину, вода липового цвіту вирівнюють тон шкіри. Для всіх типів шкіри, для будь-якого віку. Підходить для чутливої шкіри. Без спирту.

Балансуючий тонік без спирту з гіалуроновою кислотою MESAUDA Prep’n Tonic.
Його делікатна формула, збагачена екстрактом огірка має регенеруючі та заспокійливі властивості, а оліго-елементи сприяють поліпшенню водного балансу шкіри.

Тонік для всіх типів шкіри Lancome Tonique Eclat.
Тонік з активними антиоксидантами, білим лотосом і анісом усуває сліди втоми, тонізує, регенерує, зволожує, пом’якшує і живить шкіру. Тонік робить вашу шкіру більш яскравою, покращуючи її тон.

Тонік для обличчя Alma K Balancing Facial Toner.
Ніжний тонік, що не містить спирту, допомагає зменшити пори, не пересушуючи шкіру.
Містить живильні водорості, воду Мертвого моря, вітамін Е, екстракти: огірка, базиліка, насіння жожоба.
Багатий антиоксидантами делікатно видаляє макіяж і інші забруднення, покращуючи стан шкіри.  

Освіжаючий тонік Gisele Denis Тонік Tonico Equilibrio Perfectoз екстрактом гамамелісу і гліцерином.
Освіжає, тонізує, пом’якшує і готує шкіру до зволожуючого догляду.
Ніжний догляд, який підходить для всіх типів шкіри.

Лосьйон-тонік для обличчя Byphasse Gentle Toning Lotion.
Тонік для обличчя «Трояндова вода» з екстрактом троянди очищає, зволожує і надає свіжий вигляд шкірі обличчя.
Ідеальний для якісного завершення очищення шкіри, дозволяє видаляти будь-яке забруднення разом з косметикою. Нейтралізує вплив жорсткої води, надає шкірі незвичайну ніжність і м’якість після вмивання будь-якими засобами. Моментально всмоктуючись, він повертає відчуття чистоти і максимального комфорту.