Комп'ютер, планшет, мобільний телефон - цифрові пристрої змінили наше життя, а заодно і поставу. Через те, що шия і спина постійно знаходяться в одному положенні, м'язи перенапружуються і болять, стискають і мнуть шкіру, від цього формуються складки, а потім і зморшки, які можуть стати грубими і глибокими. В першу чергу страждає шия. Вся справа в тому, що шкіра на шиї і в області декольте тонка і ніжна. Для цих частини тіла характерна невелика кількість сальних залоз, а тому вони швидше пересихають. Також у них є тенденція до швидшого в'янення шкіри через невелику кількість колагенових волокон. Все це і призводить до появи зморшок, тому прийшов час подбати про шию і декольте!

  1. З віком справлятися з навантаженням шкірі все складніше: вже в 30 є ризик, що невдале багатогодинне положення шиї призведе до утворення ранніх зморшок; після сорока ці зморшки можуть стати постійними. Знайдіть таке положення перед монітором, щоб не потрібно було нахиляти голову. Можна поставити монітор вище - так підборіддя залишиться припіднятим.
  2. Не наносіть парфумерію на роздратовану шкіру.
  3. Використовуйте сонцезахисний крем або захисні засоби з SPF. Це дуже важливо, так як ніжна шкіра дуже реагує на шкідливе УФ-випромінювання, що може спровокувати появу пігментації.
  4. Регулярно користуйтеся пілінгом. Краще за все, якщо він буде максимально ніжним і м'яким, без грубих абразивних частинок. Також будуть доречними очищуючі маски і ферментативні пілінги.
  5. Регулярно зволожуйте шкіру в області шиї декольте. Навіть по кілька разів на день! Шкіра в цих місцях завжди потребує додаткового зволоження.
  6. Використовуйте зволожуючі маски і патчі. Ви побачите, наскільки результативним буде їх застосування!
  7. Робіть регулярний масаж - масажуйте шкіру в області декольте круговими рухами плавно піднімаючись вгору. Повторіть те ж саме з шиєю. Масаж покращить кровообіг і зробить шкіру більш еластичною.
  8. Спробуйте контрастний душ: поливайте шию і бюст по черзі то теплою, то прохолодною водою. Дана процедура також поліпшить еластичність шкіри.
  9. Після душу протріть шию і декольте тоніком без спирту, а потім нанесіть сироватку і / або крем.
  10. Не використовуйте колючі губки в душі - так можна пошкодити шкіру. Шию і груди краще мити рукою.

Будьте красивими!