АВТОЗАСМАГА.

Травень - найкращий час, щоб зняти теплий одяг та бути ближчими до сонця. Але чи готові ви виставити на загальний огляд білосніжні після затяжної зими щиколотки? Ситуацію виправить автозасмага: вона спрацює швидше за сонце і буде значно безпечнішою ніж солярій. А щоб автозасмага лягла ідеально, досить знати кілька простих трюків. Для початку зробіть пілінг за добу до нанесення автобронзатора, приділяючи особливу увагу ліктям і колінам: якщо відлущити омертвілі клітини, засіб ляже рівніше.

Якщо надаєте перевагу легкій природній засмазі, змішайте автозасмагу зі зволожуючим кремом. Треба більш інтенсивний варіант - нанесіть прямо з тюбика. Але головне, не перестарайтеся: додати засмагу завжди можна, а от прибрати зайве набагато складніше (в цьому допоможе лимонний сік або коктейль з води і харчової соди).

АНТИЦЕЛЮЛІТНІ ЗАСОБИ.

Яку текстуру взяти - це ваша особиста справа (як і вибір, боротися з целюлітом чи ні). Але якщо відповідь позитивна - читайте склад, в ньому вся фішка. Шукайте на тюбиках з кремами слово «кофеїн» - цей компонент добре дренує. А також антиоксиданти - вони зміцнюють судини. Гінкго білоба і енергетики на кшталт таурину і L-карнітину - стимулюють мікроциркуляцію крові.

Водорості - справжні супергерої фронту боротьби з «апельсиновою кіркою»: фукус, спіруліна, ламінарія та інші представники глибоководної флори покращують лімфоток, зволожують, підвищують еластичність і пружність шкіри. Крім того, ефективно працюють засоби з контрастним термоефектом: ментол, екстракти м'яти і гранату будуть активно охолоджувати тканини, а перець і камфора - розігрівати.

Але просто мати гарний крем - недостатньо, ним потрібно вміти правильно користуватися. Не використовуйте крем до занять спортом (якщо тільки на етикетці немає прямих свідчень): є ризик, що він змиється з вас разом з потом. Нанесіть засіб тільки на чисту шкіру і робіть це масажними рухами. До речі, якщо обробити область нанесення скрабом або попередньо розігріти масажером, ефект буде тільки кращим!

ПАТЧІ.

Тканинні «пластирі» з активним складом, роблять не тільки для області навколо очей: в арсеналі Collistar та Guam є спецзасоби для області живота і стегон. Вони добре прилягають, охоплюючи всі видатні частини тіла, і кріпляться майже намертво, щоб одяг не зрушив їх з місця. Їх треба носити по вісім годин: секрет подібних засобів в поступовому вивільненні активних компонентів.

СКРАБ.

В юні роки шкіра добре оновлюється сама, але з віком всі процеси в організмі сповільнюються, в тому числі й оновлення. На щастя, вирішити питання з ороговілими частинками набагато простіше, ніж зі зморшками: досить мати під рукою якісний ексфоліант. До речі, засіб з абразивними частинками допоможе вирішити і питання з вросшими волосинками. Але за умови, що ви використовуєте продукт раз в три дні: якщо робити пілінг рідше, ефекту не буде. А якщо перестаратися, можна і зовсім погіршити ситуацію (часте відлущування змусить шкіру кинути всі сили на відновлення, в результаті волоскам буде ще складніше пробитися назовні).

МАСАЖНА ЩІТКА.

Якщо вірити численним відгуками в інтернеті, масаж звичайнісінькою сухою щіткою дійсно творить дива: покращує кровообіг, розганяє лімфу і знімає набряки, зменшує целюліт, мінімізує появу розтяжок і, нарешті, просто бадьорить. Головне - вибрати правильну щетину (власникам чутливої шкіри не варто відразу купувати жорсткий девайс з кабана) і освоїти техніку. Рухатися треба строго по ходу лімфи (при цьому щітка може виписувати кола, лінії, зигзаги - та що завгодно), від кінцівок до серця, обходячи лімфовузли. Ну а після процедури - душ, масаж і насолода виглядом власного тіла.

Будьте красивими та насолоджуйтесь літом!