«Безсмертний» напій - мед, відомий людству більше 15 000 років. Хоча вчені відзначають, що бджоли виробляють мед не менше 150 млн. років. З івриту слово «мед» перекладається як «чарівний, чарівний напій».

Аромати з запахом меду відносяться до солодких парфумів. Мед надає м'яке, злегка бальзамічне звучання. Насиченість аромату залежить від сорту продукту. 

Цікаво, що досить часто медову нотку парфуму надають різні «замінники» меду: квіти білої акації або екстракту соснового дерева. Найчастіше медову ноту можна зустріти в квіткових і фруктових композиціях. Тютюновий мед відмінно поєднується з дерев'яними нотами, терпкість яких він гармонійно відтіняє. 

КОЛИ НОСИТИ І КОМУ ПІДХОДЯТЬ МЕДОВІ АРОМАТИ?

Завдяки своєму зігріваючому ефекту медові парфуми найкраще підходять для осінньо-зимового періоду. Під впливом холоду медові ноти розкриваються у всій повноті і створюють теплий, багатий післясмак. Втім, якщо вам ви полюбляєте медові парфуми їх можна носити і влітку, проте тільки в тому випадку, якщо мед ледь відчувається. 

До речі, солодкий аромат відомий своєю заспокійливою дією. Він навіває приємні спогади, знімає стрес і покращує настрій. Так що після важкого дня медовий парфум якнайкраще заспокоїть нервову систему.

8 ЗАПАМОРОЧЛИВИХ АРОМАТІВ З НОТОЮ МЕДУ:

  1. scent bar 600 — це безтурботні відблиски соковитих цитрусів в чарівному букеті перекликаються зі стиглими переливами абрикоса і персика. Тропічну курортну атмосферу підтримує солодкий ананас з кокосом, органічно змінюючись карамельно-медовими мотивами.
  2. scent bar 100 наповнений вишуканістю аромату шкіри і деревини, злегка приправлений насиченим букетом медових пахощів.
  3. Guerlain L’Instant de Guerlain Eau de Parfum — медово-цитрусова прелюдія поступово змінюється мотивом китайської магнолії з відтінками жасмину cамбак і запашного іланг-ілангу, який підкреслює амброву ноту. Поєднання цих трьох домінуючих акордів створює композицію, наповнену чуттєвістю і світлом.
  4. Armaf Niche Gold відкривається ніжними переливами білих квітів. Витончений османтус, вишуканий крокус і чарівний флердоранж створюють дивно світле і тепле звучання та огортають розсипом золотих акордів. У серці ці мотиви підсилюються завдяки шляхетним відблискам величної амбри і медовим переливам.
  5. Jenny Glow Nectarine Blossom & Honey — це ніжний аромат медового літа і нектаринів.
  6. Montale Sweet Oriental Dream наповнений пахощами обсмаженого мигдалю, тягучого квіткового меду, ніжної запашної троянди і солодкої, чуттєвої ванілі.
  7. Serge Lutens Miel De Bois чарує деревними нотами, розкриваючись за допомогою меду, воску і глоду.
  8. Jo Malone Nectarine Blossom & Honey — це соковитий нектарин, персик, чорна смородина і легкий аромат весняних квітів, що тануть в нотах меду акації.