Ефірна олія бергамоту використовується в парфумерії з 17 століття і досі не втратила своєї популярності. Вся справа в універсальному характері.

Бергамот - рослина сімейства рутових, знайома людині з давніх-давен. Історики виявили перші згадки про бергамот, як складової парфумерії, в далекому 17 столітті. Аромат вважається одним з найбільш затребуваних в сучасній парфумерії. Вся справа в його характері - свіжому і терпкому водночас. Батьківщиною фрукта вважається Південно-Східна Азія, але культивувати його стали саме в Італії. До сих пір достеменно невідомо - звідки взявся бергамот. Одні вчені запевняють, що це гібрид лимона і апельсина, інші - помаранчі і цитрона, треті називають бергамот самостійним видом в сімействі цитрусових. Найцінніше в бергамоті - цедра, а не кисло-гірка м'якоть. Саме її цінують в парфумерії.

Бергамот отримав своє ім'я завдяки невеликому італійському містечку Бергамо, де бергамоти росли майже всюди. Сьогодні, як і тоді, цінний продукт отримують двома способами: з шкірки плодів - методом холодного віджиму, з листя і квітів - методом парової дистиляції. Для виробництва ефірної олії, що застосовується в парфумерії, використовується олія бергамоту саме з італійської провінції Калабрія - там ніколи не буває заморозків, а тому його аромат виходить кристально чистим.

Бергамот настільки популярний в парфумерії завдяки здатності зливатися з безліччю інших ароматичних інгредієнтів. Його терпкі нотки звучать на початку багатьох жіночих і чоловічих парфумів, адже саме він надає парфуму особливий свіжий колорит, ніжну і спокусливу гірчинку. Поєднання бергамоту з цитрусовими, мускусом і прянощами створює чарівний запах, що піднімає настрій і дарує приплив сил. А з точки зору аромопсихологіі запах бергамоту надихає, нейтралізує агресію і сприяє концентрації уваги.

8 цікавих ароматів з нотою бергамоту:

  1. Guerlain Aqua Allegoria Bergamote Calabria — іскриста цедра бергамоту, зігріта сонцем. Ніжна свіжість самого ароматного з цитрусів.
    Яскравий, живий, ніжний і сонячний аромат, в сольній партії якого звучить калабрійский бергамот у всій красі.
  2. scent bar 108 — квінтесенція літа в ароматі, що супроводжується нотами цитрусів з різних місцевостей: гіркота цедри підкреслює основу аромату. Надзвичайна свіжість — це ключ до розгадки фатального аромату, що несе кислуватий відтінок.
  3. Kokeshi Bambu — легкий унісекс аромат з нотами бергамоту та кактусу. Kokeshi Bambu — аромат-подарунок, аромат-талісман!
  4. Dior Dior Addict Eau Fraiche розкривається іскристими цитрусовими нотами кисло-солодкого грейпфрута, підкресленого акордом м’якого бергамоту. У серці аромату — вишуканий букет з найніжніших, злегка терпких нот фрезії та конвалії. Радісне квіткове звучання плавно переходить в базові деревні акорди, одягнені в ноту білого мускусу.
  5. Calvin Klein IN2U Her — спокусливий і спонтанний, деревно-квітковий дует бергамоту, екзотичних квітів і фруктів з цукровими акордами.
  6. Rene de Grace Galerie D’Aromes Ciel — ніжний парфум, наповнений чарівним звучанням іскристих цитрусових та п’янких квітів.
  7. The Different Company Bergamote — парфумована ода бергамоту — дивовижному фрукту, відомому на весь світ своєю здатністю бадьорити і освіжати, піднімати настрій і надихати на пригоди.
  8. Atelier Cologne Bergamote Soleil — аромат, присвячений елегантності цитрусових. Глибина і багатогранність звучання, що навіває думки про теплі літні дні у всій різноманітності їх природних фарб.