Як діє шампунь для об'єму?
Гарні новини: шампунь дійсно може візуально збільшити об'єм волосся. Насамперед, потрібно перемогти головного ворога - жирність. В основі догляду за тонким, позбавленим об'єму волоссям - гарне очищення біля коренів та догляд за довжиною, але без обтяження. Шампунь з хорошими миючими властивостями буде очищати шкіру від себума, створюючи об'єм від коренів. Плюс він піднімає кутикулу волосини та робить її більш легкою по довжині. Оптимальним буде вміст в шампуні аніонного і амфотерного ПАР (наприклад, кокоамфоацетату і натрію лауретсульфата), які зазвичай входять до складу шампунів для жирного волосся. А ось м'які, безсульфатні засоби - не кращий варіант. Щоб не пересушити шкіру голови, чергуйте глибоко очищуючий засіб з шампунем для щоденного застосування.

Тонке волосся хочеться зробити товщим. Об'ємні шампуні, як правило, поділяються на два типи: потовщуючі та ті, що надають жорсткість. Перші добудовують структуру стрижня, роблячи його більш наповненим за рахунок протеїнів рису, вівса, кіноа. Другі, теж ущільнюють волосся плюс дають ефект стайлінгу. У складі часто можна зустріти біотин трипептид-1, який ще й стимулює ріст.

Як діє кондиціонер для об'єму?
Важливе питання: а чи потрібен кондиціонер для додання об'єму, якщо шампунь вже виконує цю функцію? Насправді, так. Кондиціонер створює захисний шар і зменшує електростатичну напругу, тобто робить, щоб волосся не електризувалося. Головне, щоб в складі не було олій (інакше буде обтяжувати) і не наносити його на корені! Обов'язково відступайте приблизно 5 см нижче.

Бажано, щоб в складі кондиціонерів для тонкого волосся були силікони. Вони покривають стрижень плівкою і трохи збільшують діаметр. Основа більшості силіконів, використовуваних в косметичних засобах для волосся, - полідиметилсилоксан (ПДМС). Він стійкий до води, м'який, не жирний і не липкий, легко наноситься і розподіляється, а ще в кондиціонері для об'єму теж може бути кератин або протеїни, які, як і силікон, заповнять порожнечі в пошкодженому або тонкому пористому волоссі.

Як діють стайлінгові засоби для об'єму?
Для закріплення і посилення результатів застосування шампуню та кондиціонера використовуйте стайлингові засоби. 

Спреї для об'єму надають жорсткість, їх рекомендується наносити на чисте вологе волосся (і на прикореневу зону по проділах, і по всій довжині). Потім волосся потрібно висушити феном без насадки, що звужує потік повітря. Для досягнення максимального ефекту можна піднімати корені під час сушки круглим гребінцем. Ще можна спробувати сушити волосся вниз головою: так спрей і гаряче повітря зафіксують максимальний об'єм і не дадуть пасмам піддатися закону тяжіння.

Муси, пінки і креми для об'єму фіксують волосся та роблять його більш щільним, огортаючи рослинними протеїнами. Таким чином, маса волосся стає більшою і по відчуттях, і візуально.

Будьте красивими!