Щоб аромат дому завжди вас радував і був «на висоті» в разі раптового приходу гостей, потрібно дотримуватися всього кількох правил. Найголовніше - правильно розподілити аромати по кімнатах.

Наприклад, запах свіжої випічки зазвичай дуже всім подобається. Але чи доречний він в спальні? Напевно, що ні. Саме тому його місце - на кухні. В цілому, на кухні бажано дотримуватися правила нейтралізації запахів після готування і вживання їжі. Це досягається за допомогою ефірних олій з ароматом цитрусів: лимону, грейпфруту, мандарину, апельсину і будь-яких хвойних олій, на ваш смак.

Фахівці зі створення інтер'єру давно користуються в своїх розробках зв'язком візуального і ольфакторного сприйняття. Наприклад, зелений колір - спокій, впевненість, стабільність, ялинка, хвоя. Помаранчевий - активність, позитив, свято, мандарин. При виборі аромату для кожної кімнати, насамперед спирайтеся на його функції і, звичайно, свою інтуїцію, внутрішні відчуття.

Передпокій і коридор. При вході в квартиру зазвичай і виникає перше враження від будинку. А що у нас зазвичай в передпокої? Правильно, полки з взуттям і шафа для верхнього одягу. Там вічно щось сушиться, наприклад, парасолька після дощу і взагалі знаходиться те, в чому ми виходимо на вулицю. Значить, потрібно створити потрібний, «антибактеріальний» аромат. Так психологічно ми будемо відчувати почуття захищеності відразу, як увійдемо в будинок. Аромати, які в цьому допоможуть - це бергамот, м'ята, лимонник, ялівець, евкаліпт, сосна, яблуко.

Зал або вітальня. Запах вітальні в будинку зазвичай виконує кілька функцій - це і розслаблення після роботи, і можливо, прийом гостей. Для того, щоб поєднати всі напрямки цієї кімнати, найкраще підібрати більш нейтральні аромати, наприклад бузку, півоній, ромашки, тюльпанів, запашної троянди або лаванди.

Спальня. При виборі аромату для спальні керуйтеся тим, що вам потрібно саме сьогодні? Розслаблення, спокійний сон або бурхлива романтична ніч... Приємну дрімоту навівають ароматичні композиції з м'ятою, хвойними, лавандою, мелісою, розмарином, ладаном, проте не потрібно, щоб їх аромат був занадто різким, нав'язливим.

Якщо треба додати трохи романтики нанесіть на постільну білизну декілька крапель парфуму для подушок Durance Pillow Perfume з ароматом троянди або пристрасної ночі.

Для шафи рекомендуємо використовувати ароматні конверти, вони не дають сильного запаху, вони лише створюють легкий натяк аромату, тож ваш улюблений парфум який ви нанесете на одяг не буде змішуватися з ароматом шафового ароматизатора.

Наповнюючи свій будинок приємними запахами і ароматами, тим самим ми створюємо свою неповторну домашню ауру. Будинок, який любимо всім серцем.