Ліщина, фундук, лісовий горіх - це одна з тих небагатьох рослин, з якою пов'язано безліч легенд і повір'їв. Так, наприклад, наші пращури вважали, що ліщина оберігає від нечистої сили, а тому в будинках нерідко присутні обереги з гілок цього чагарнику. Гілками ліщини "захищали" будинки від ударів блискавки, тому що люди вірили, що в ліщину ніколи не б'є блискавка. А римляни вважали символом довголіття, життя і безсмертя. Вагома причина придбати собі гурманський парфум з нотою лісного горіху)

З плодів ліщини - лісових горіхів - отримують цінну рослинну олію, яка використовується в кулінарії, косметології, миловарінні та парфумерії.

Лісовий горіх пахне солодким та ніжним праліне і терпкою зухвалістю деревини. Його аромат густий, він зігріває та огортає, немов кокон. У парфумерії нота лісового горіха додає композиції необхідну стійкість і легку терпкість. Ароматерапевти вважають, що запах лісового горіха сприяє стабілізації емоційного фону.

6 цікавих ароматів з нотою лісового горіха:

  • Tiziana Terenzi Al Contrario являє собою тонкий баланс ванілі, солоду і какао, що породжує відчуття ніжної меланхолії. Наповнений витонченістю і глибиною рідкісних деревних нот (темне ебенове дерево та індійський сандал) та горіхового аромату він народжує спогади про дива далеких мандрів.
  • Paco Rabanne Lady Million Lucky - це свіжа і чуттєва композиція, побудована навколо звабливого і зухвалого акорду троянди в поєднанні з фірмовою комбінацією малини і меду, доповнена оксамитовими деревними нотами і відтінками фундука.
  • Kenzo Aqua Kenzo pour Homme - сплеск рожевого перцю додає пряний відтінок до свіжості лісового горіху. Ця дружня зустріч розставляє оригінальні і привабливі рослинні акценти. Вибуховий та яскравий сандал переплітається з кедром, створюючи освіжаючий дует. Він додає аромату ледь вловимі смачні ноти, наповнюючи його вібруючою чуттєвістю. Деревний аромат - стильний і неповторний.
  • Lancome La Vie Est Belle Intense - незмінний у своїй вишуканості ірис, доповнений двома новими ароматами: загадкова тубероза і насичені деревні нотки лісового горіху. Домінік Ропіньон і Анн Фліп - автори унікальної парфумерної композиції La vie est belle і її подальших варіацій видозмінили склад попередньої композиції, доповнивши його новими нотами, покликаними надати цьому аромату більшу насиченість, відчутність.
  • scent bar 103 - зваблива гармонія солодкої вати і свіжого апельсина. Соковиті цитруси доповнені шлейфом з троянди, ніжної конвалії та п'янкої бузку. А присутність мигдалю підкреслює неординарність парфуму. Терпкі та свіжі, неначе щойно з лісу лісові горіхи, яскраво звучать на фоні мускусі, та бобів тонка.
  • Jo Malone Oat & Cornflower - це абсолютно натуральний лісовий горіх, стигле зерно і сіно. Чистий, прозорий, природний аромат кінця літа.