Стригтися потрібно за місячним календарем, шампунь слід регулярно міняти, а пасма обполіскувати оцтом - в гонитві за красивим і здоровим волоссям ми чіпляємося за кожну пораду і пробуємо рецепти бабусь, мам і подруг. Деякі з них дійсно працюють, але багато виявляються марними або навіть шкідливими. 

Викриваємо популярні міфи:

  • Міф 1. Стрижка кінчиків прискорює ріст волосся.
    Ріст залежить тільки від волосяної цибулини і кровообігу. Правильно пострижені кінчики роблять тільки одне — надають пасмам помітно більш здоровий вигляд.
  • Міф 2. Ополіскування оцтом робить волосся блискучим.
    Частково це правда: оцет закриває лусочки волосся, тож пасма стають гладкими — на якийсь час. Але таке ополіскування може шкодити для шкірі голови. Вся справа в кислотності оцту: у нього дуже низький pH — від 2,5 до 3,5, тому він може викликати почервоніння і роздратування, навіть якщо розбавляти його водою.
  • Міф 3. Шампунь треба регулярно міняти.
    Вважається, що волосся може звикнути до шампуню, а шкіра буде страждати від одних і тих же хімікатів в складі засобу. Це абсолютно не так: якісні сучасні б’юті-продукти не травмують скальп. Їх рівень pH найчастіше коливається від 4,5 до 5,5 і не впливає на гідроліпідну мантію шкіри, яка її захищає.
    Шампуні варто міняти в залежності від пори року. Для літа, наприклад, підійдуть засоби з сонцезахисним фактором, а для зими — більш живильні, з оліями.
  • Міф 4. Стригтися потрібно під час зростаючого місяця.
    Не існує щодного наукового дослідження, яке підтверджувало зв’язок між фазами місяця і ростом волосся. Тож вірити чи ні, вибір за вами!Будьте красивими!