Що таке біла транспарентна пудра?
Та сама пудра білого кольору, яка викликає багато питань, називається транспарентною. Багато хто думає, що такий відтінок підійде хіба що для додання аристократичної блідості або виключно білосніжкам. Але це не так. На обличчі транспарентна пудра, не виглядає білою: при нанесенні на шкіру її текстура стає зовсім непомітною, майже прозорою. Так що побачити таку пудру на обличчі буде складно навіть професіоналу. Тим часом саме вона — важливий інструмент для «порятунку» макіяжу і корекції обличчя.

Для чого потрібна транспарентна пудра?
Головна перевага транспарентної пудри — у відсутності відтінку. Це означає, що вона підходить для шкіри будь-якого тону і типу і її можна використовувати як багатофункціональний засіб. Оптичні частки в прозорій пудрі дають ефект розмиття, вона допомагає візуально поліпшити зовнішній вигляд шкіри, а також закріпити макіяж і підвищити його стійкість. За допомогою однієї лише транспарентної пудри можна вирішити відразу кілька завдань.

  1. Вирівняти рельєф обличчя.
    Звичайна пудра з відтінком часто сушить шкіру і підкреслює всі лущення, а при нанесенні на тональний крем може забивати пори. Прозора ж, навпаки, заповнює зморшки і заломи, коригує шорсткості, робить тон однорідним, а поверхню шкіри — гладкою. Відповідно, тональний крем або пудра з відтінком поверх неї ляжуть рівніше.
  2. Подовжити стійкість макіяжу.
    Макіяж хочеться зберегти надовго. Прозора пудра на це здатна — вона ідеально фіксує макіяж. Завдяки прозорій дрібнодисперсній текстурі пудра рівномірно лягає на макіяж і закріплює його. Причому наносити її можна навіть на повіки і губи.
  3. Прибрати жирний блиск.
    Більшість жінок з жирною шкірою мріють позбутися зайвого блиску. Прозора пудра додасть бажаний матовий «фініш» будь-якому засобу, який був нанесений на шкіру. І не просто тимчасово «запудрить» жирні ділянки, а буквально «витягне» зайве завдяки абсорбуючим компонентам в складі: себум вбереться в прозорі «піщинки».
  4. Освіжити зовнішній вигляд.
    Тим, у кого обличчя виглядає тьмяним, сірим, та й просто втомленим в кінці робочого тижня, візажисти рекомендують нанести прозору пудру на чисту зволожену шкіру для створення ефекту «природної свіжості».
  5. Захистити шкіру від ультрафіолету.

    Це стосується мінеральної пудри. Діоксид титану і оксид цинку - її основні складові. Вони ж використовуються в сонцезахисних засобах. Транспарентна пудра запросто відбиває сонячні промені і служить фізичним фільтром для шкіри. Крім того, порошкові текстури (тобто розсипчасті пудри) складаються з частинок різного розміру, а значить, вони можуть заповнити «прогалини» на обличчі та забезпечити ще більш надійний захист, ніж спеціальні креми і лосьйони. Проте це не основна властивість прозорої пудри, так що не варто використовувати її як повноцінний SPF-засіб.

Як користуватися транспарентною пудрою?

Транспарентна пудра - справжній косметичний фотошоп. Але з нею, як і в випадку з фільтрами в соцмережах, важливо не переборщити. Через те що в продукті все ж міститься білий пігмент, треба враховувати кілька особливостей:

  • Помірність. Не варто накладати пудру відразу в кілька шарів. Замаскувати недоліки - не головна її функція. Прозора пудра приховає дрібні недоліки шкіри, але не впорається з помітними почервоніння і тим більше не замаскує сильні запалення чи акне. Так що одного тонкого шару цілком достатньо. Також не варто використовувати пудру щопівгодини, щоб прибрати жирний блиск. Рекомендується наносити її на область Т-зони (лоб, ніс, підборіддя) кілька разів на день. А в решту часу краще використовувати матуючі серветки.
  • Освітлення. Прозору пудру треба наносити тільки при гарному освітленні. Вдома під люстрою пудра буде непомітна, а ось при денному світлі на обличчі може проявитися біла маска, немов шкіра не припудрена, а присипана борошном.
  • Склад. Звертати увагу на склад засобу важливо при використанні будь-якої косметики. Найкраще користуватися мінеральною пудрою. Вона відрізняється органічним складом - в ній немає парабенів, фталатів, восків і ароматів. Тому вона не буде пересушувати обличчя (і разом з тим підкреслювати лущення), забивати пори (в ній немає тальку) і подразнювати шкіру. Найчастіше прозорі пудри відрізняються простим складом, не викликають алергічних реакцій і підходять для чутливої шкіри. Але перевіряти і ретельно вивчати обраний засіб ніколи не буде зайвим.
  • Принцип нанесення. Пудра дуже проста у використанні. Наноситься пудра великим круглим пензлем або пухівкою, потрібно набрати невелику кількість текстури, «збити» зайве, постукавши по долоні або краю баночки, а потім легкими рухами розподілити засіб. Головне - не «вбивати» його в шкіру, а швидкими рухами без тиску «пробігтися» по обличчю.

Будьте красивими!