Що таке підтон.
Напевно ви чули від візажистів слова «прохолодний», «нейтральний» чи «теплий». Так ось, це все про підтон. Це кольори, які проходять через шкіру до поверхні і впливають на її загальний відтінок. Незалежно від того, наскільки ви смагляві або, навпаки, білошкірі, підтон може бути різним. Прохолодний - це відтінки блакитного і рожевого, теплий - жовтуваті, персикові, золотисті. Нейтральний - коли визначити якийсь відтінок не виходить, і шкіра просто виглядає природно. Оливковий - щось середнє між нейтральним, жовтим і зеленим. Є думка, що у блідих дівчат підтон не може бути теплим. 

Як зрозуміти, який підтон у вас.
Отже, для початку подивіться на вени. Якщо вони синюваті, у вас, швидше за все, прохолодний підтон. Якщо зелені - теплий. Але, насправді вени не зелені, просто ви дивитеся на синій колір через жовтий, а їх поєднання дає зелений (згадайте шкільні уроки малювання). Краще перевіряти на внутрішній частині руки: шкіра тут прихована від сонця і майже не засмагає, тому відтінок буде більше наближений до реальності.

Легко засмагаєте і швидко червонієте? У вас прохолодний підтон. Якщо навпаки, то відтінок наближений до теплого.

Колір очей і волосся теж можуть бути підказкою. Холодний буде у власників блакитних, зелених або сірих очей. Теплий - у дівчат з карими і бурштиновими очима. Каштанове і руде волосся - підтон найчастіше теплий. Платиновий, попелястий або світло-русявий колір волосся? Швидше за все, у вас холодна шкіра.

Ще один трюк. Які прикраси йдуть вам більше - срібні або золоті? Зазвичай дівчата з прохолодною шкірою носять срібло і платину, а з теплою - золото.

Те ж саме з одягом (хоча тут спірний момент). Вважається, що дівчата з теплою шкірою обирають теракотовий, помаранчевий, жовтий і коричневий, а з холодною - білий, блакитний, рожевий і бузковий. Але, звичайно, винятків багато. І не можна сказати, що всім «теплим» не йде блакитний або білий колір.

Навіщо потрібно знати підтон.
Ну, по-перше, без цього вам буде складно підібрати тональний крем.

По-друге, відтінок фарби для волосся теж вибирають до підтону шкіри. Звичайно, тут вам допоможе стиліст в салоні, але якщо раптом вирішите фарбуватися в блондинку вдома, до холодної шкірі беріть платиновий і попелястий відтінки. До теплої - жовтуватий і медовий.

По-третє, помаду теж простіше підбирати до відтінку шкіри. Теплі люблять бордовий, помаранчевий, кораловий, цегельний і коричневий кольори. Холодні - рожевий, класичний червоний, червоно-рожевий, фіолетовий.

Будьте красивими!