Проблема скочування крему при нанесенні на шкіру виникала, хоч раз, у кожної з нас. Ця проблема може мати кілька причин. Сумнівно, що крем зіпсувався і розклався на фракції, вірогідно, ми маємо справу з особливостями нанесення і сприйняття косметики.

  1. Найчастіше даний ефект виникає через зневоднення шкіри та невідповідність крему потребам шкіри. Епідерміс не в змозі засвоїти нанесений засіб, тож на поверхні шкіри залишається незасвоєна шкірою частина крему, яка і скочується.
  2. Однією з причин скочування крему може бути недостатнє очищення шкіри. Можливо, на обличчі залишилося багато шкірного сала, залишки мейкапу або очисного гелю або скрабу, або ж сам скраб має надмірно насичену ліпідами основу, а шкіра жирна або комбінована. Буває, що після змивання незначна кількість основи демакіяжу залишається у вигляді плівки на поверхні і не допускає зволожуючий засіб у шкіру.
  3. Поширена причина скочування - надмірне нанесення крему. Живильні речовини, що входять до складу крему повинні рівномірно розподілитися по шкірі і зафіксуватися, при надлишковому нанесенні засобу, залишки крему підсихають та скочуються в процесі втирання. Найчастіше таке трапляється з емульсією, полегшеним кремом або сироваткою, тому що ці продукти менш жирні і швидше висихають поза флаконом. Зверніть увагу, що крем треба наносити не втираючи, а злегка поплескуючи.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ. Може статися таке, що крем, який ви застосовували впродовж тривалого часу, починає скочуватися на шкірі. Це може статися через зміну потреб шкірного покриву або його типу. Крем потрібно підбирати не тільки для свого типу шкіри, але і залежно від пори року. Адже шкіра змінює свій тип, в залежності від пори року. Також зверніть увагу на термін зберігання крему після відкриття баночки.

ЯК ВИРІШИТИ ПРОБЛЕМУ СКОЧУВАННЯ КРЕМУ:

  • Зменшити кількість крему, що наноситься за один прийом.
  • Скоротити час його нанесення (не розмазувати по обличчю довго з елементами масажу, як це іноді роблять героїні в кіно).
  • Адаптувати очищення до типу шкіри.
  • При наявності ознак зневоднення (мережа дрібних горизонтальних зморшок, відчуття стягнення і т.п.) обов'язково доповнити догляд зволожуючими засобами.

Будьте красивими!