Зменшує почервоніння, знижує трансдермальну втрату вологи, зміцнює захисну мантію шкіри - все це ефірна олія троянди. І для цього достатньо просто вдихнути аромат, встановили вчені з Японії. Хоча наносити теж можна і потрібно - сотні років тому так і робили. Пастою з трояндових пелюсток лікували рани. А в перший кольдкрем створив римський лікар Гален ще в другому столітті нашої ери, змішавши олію троянди з бджолиним воском і оливковою олією. Крім олії в косметології, використовують також екстракт і квіткову воду, вона ж гідролат.

Останні інновації пов'язані з вивченням стовбурових клітин троянди. Стовбурові клітини здатні перетворюватися на будь-клітини організму в залежності від потреб. Наприклад, стовбурові клітини дерми можуть стати фібробластами, які відповідають за синтез колагену, а значить, пружність і молодість шкіри. У стовбурових клітин рослин дар перетворення теж є, а ще вони відповідають за регенерацію при пошкодженнях. Цю особливість взяли на замітку при розробці б'юті-формул: для цього використовують ферменти з стовбурових клітин, вони активізують роботу фібробластів, захищають шкіру від агресивного зовнішнього впливу.

Сортів троянд тисячі, і в б'юті-галузі прижилися самі заслужені: дамаська троянда, граська сентіфолія, троянда canina, baccara. Всі «косметичні» троянди яскраві, адже чим насиченіший колір, тим більше в пелюстках антоціанів - антиоксидантів, що володіють суперсилою зміцнювати судини і покращувати мікроциркуляцію. Цікаво, що, дамаську троянду зривають вручну на світанку, поки в пелюстках висока концентрація корисних речовин. А їх там вчені виявили близько сотні. Наприклад, ранозаживляюча здатність пасти з рожевих пелюсток - результат присутності терпенів з антибактеріальними властивостями. Взагалі слова rosa extract в списку компонентів - майже чарівні. Жирній шкірі троянда допоможе звузити пори і зменшити вироблення себума дякуючи в'язкій дії танинів, сухій - забезпечить зволоження, а чутливій - антистрес-ефект. Хоча для цього знадобиться трохи більше, ніж просто вдихнути аромат.

НАШ ТОП 8 засобів з екстрактом троянди

  1. Мус, що очищує без вмісту мила Arnaud Rituel Visage Gentle Cleansing Foam.
    Ця легка, невагома пінка-мус підходить для всіх типів шкіри.
    Вона м’яко очищає і видаляє забруднення. Формула без додавання мила.
    До складу засобу входить вода Дамаської троянди: цей еліксир краси має заспокійливі властивості, відновлює колір обличчя і надає шкірі оксамитовий відтінок пелюсток троянд.
  2. Ексфоліант з гранулами цукру і рожевою водою Lancome Rose Sugar Scrub.
    Ексфоліант — кращий союзник красивої шкіри, а Rose Sugar Scrub дозволяє легко і м’яко видаляти відмерлі клітини шкіри, миттєво роблячи її поверхню більш рівною і гладкою.
    Секрет ефективності цього скрабу — в його неймовірно приємній текстурі, яка складається з гранул цукру.
    Формула на основі трояндової води інтенсивно живить і заспокоює шкіру, дає відчуття комфорту і надає здорове сяйво.
  3. Лосьйон-тонік для обличчя Byphasse Gentle Toning Lotion.
    Тонік для обличчя «Трояндова вода» з екстрактом троянди очищає, зволожує і надає свіжий вигляд шкірі обличчя.
    Головним активним компонентом в складі лосьйону виступає екстракт троянди. Завдяки йому, засіб має не тільки делікатні очищуючі властивості, а й надає зволожуючу, освіжаючу дію, дарує гладкість і здоровий блиск. Роздратована, тьмяна, суха шкіра вмить перетворюється в неймовірно привабливу.
  4. Зволожуючий і заспокійливий гель-крем інтенсивної дії Lancome Hydra Zen Extreme Cream-Gel.
    Надзвичайне задоволення від крем-гелю для заспокоєння, зволоження шкіри на 24 години. Почервоніння, подразнення, відчуття печіння і стягнутості зникають.
    Шкіра набуває відчуття комфорту і м’якості, які тривають протягом 24 годин. Шкіра гладка і сяюча.
    Вперше комплекс NeuroCalm використовується в поєднанні з Madecassoside — рослинним екстрактом, що володіє сильними заспокійливими властивостями, доведеними науково, — щоб впливати одночасно на всі 4 причини дискомфорту шкіри, моментально звільняючи шкіру від стресу.
  5. Нічний нектар Dior Prestige Le Nectar De Nuit.
    У формулі Нового Нічного Нектару Dior Prestige сконцентрована сила перших бутонів Гранвільської Троянди, найціннішої її частини. Вона збільшує відновлювальний потенціал клітин шкіри в нічний час до 8 годин. Відбувається більш інтенсивна і глибока корекція вікових ознак.
    Після першого нанесення шкіра відновлює гладкість і природне сяйво. Зморшки розгладжуються, ознаки втоми стають менш помітні.
  6. Димка для шкіри SAMPAR French Rose Mist.
    Зволожуюча вуаль з екстрактом французької троянди, що освіжає, тонізує і пробуджує вашу шкіру.
    Ідеальна для закріплення макіяжу і для додаткового зволоження впродовж дня.
  7. Крем для тіла Treets Traditions Relaxing Chakra’s Body Cream.
    Живильний та зволожуючий крем для тіла — поєднання традиційної азіатської Троянди, яка ефективно омолоджує і зволожує шкіру, та олії рисових висівок, яке допоможе захистити Вашу шкіру. Підходить для будь-якого типу шкіри.
  8. Крем для рук Durance Creme Mains Parfumee
    Крем для рук з екстрактом троянди з Грасса пом’якшує, зволожує і відновлює суху шкіру рук.