Якщо вас цікавить, як пахне космос, вам допоможе новий парфум. Краудфандингова компанія Kickstarter випустила новий аромат під назвою Eau de Space. Він розроблений Стівом Пірсом - хіміком і засновником Omega Ingredients, компанії, яка займається «створенням натуральних ароматизаторів найвищої якості для харчової промисловості».

Пірс уклав контракт з НАСА в 2008 році після роботи над ароматом, який відтворює запах усередині космічної станції «Мир». Використовуючи щоденники астронавтів, які описували запах космосу як суміш озону, розпеченого заліза і смажених стейків, Пірс створив формулу нового аромату. Цей запах допомагає астронавтам тренуватися перед запуском на орбіту. Це і було частиною мети НАСА - усунути будь-які потенційні сюрпризи, які можуть чекати астронавтів у космосі.

Тож, чим пахне космос? «Це запах пороху після пострілу, - сказала в інтерв'ю CNN жінка-астронавт Пеггі Уїтсон. - У нього гіркувата домішка гару, суміші пороху, смаженого стейка, малини і рома ».

Найближчим часом планується також випуск аромату Місяця під назвою Smell of the Moon.

Аромат створений, щоб дати можливість всім бажаючим відчути себе частинкою космосу та викликати підвищений інтерес до науки, техніки та математики.

Аромат Eau de Space з'явиться у продажу в жовтні 2020 року.