Довгоочікуване літо вже настало.  А це значить, пора купувати новий захисний крем, так як термін придатності зазвичай всі забувають перевірити!

Під час відпочинку на морі ви засмагаєте миттєво. Перед поїздкою у відпустку особливо актуальним є питання, який же сонцезахисний крем з обрати. Зверніть увагу на наші поради, щоб отримати гарну та безпечну засмагу!

Обирайте "правильні" сонцезахисні засоби, що відповідають потребам вашої шкіри!

  • Існують різні фототипи шкіри. Перший фототип - це зовсім біла шкіра, яка завжди обгорає, тому що в ній практично немає меланіну, який захищає її від сонячних променів.
    У рудоволосих шкіра також першого фототипу. На активному сонці такий тип шкіри практично завжди згорає.
  • Другий фототип - це теж біла шкіра, з ледь помітним рожево-персиковим тоном.
    У шатенів і русявих такий же тип шкіри, як правило. Шкіра трохи засмагає,  трохи темніє, золотиться, стає світло-коричневого відтінку.
    Обом фототипам шкіри, першому і другому, обов'язково потрібно використовувати креми з високим ступенем захисту від сонця - SPF 50.
  • Третій фототип - це смаглява шкіра. Така шкіра властива чорнооким брюнетам.
    Вона не обгорає на активному сонці, якщо звичайно не заснути на пляжі під палючим сонцем.
    У такого типу шкіри меланін добре виробляється, тому вона відразу темніє і набуває коричневого відтінку. В цьому випадку можна використовувати креми з більш низьким ступенем захисту від сонця - SPF 15-20.

Не економте сонцезахисні засоби!

І справа зовсім не в ціні! Навіть найдорожчий сонцезахисний засіб не врятує від опіку, якщо ви використовуєте його неправильно. Щоб надійно захистити шкіру, слід наносити крем або спрей щільним шаром і не забувайте оновлювати його кожні дві години. 

Не економте на сонцезахисних засобах!

Ви використовуєте зіпсований засіб, хоча до закінчення терміну придатності ще далеко. У всіх б'юті-продуктів є термін придатності, і сонцезахисні засоби не виняток. Але чому крем перестав захищати, адже до закінчення терміну придатності ще далеко? На жаль, таке трапляється. Висока вірогідність, що крем або спрей, розпочатий цього літа до наступної відпустки стане неефективним. Як і більшість косметичних продуктів, сонцезахисні засоби не люблять високі температури і прямі сонячні промені. Але ж ми беремо їх з собою на пляж, де вони піддаються впливу і того, і іншого.

Не засмагайте в воді або в безпосередній близькості від неї!

Неважливо, який у вас фототип, якщо ви засмагаєте в воді (наприклад, плаваючи на надувному матраці) або в безпосередній близькості від неї: на березі моря або біля басейну, обов'язково використовуйте засоби з високим ступенем захисту, тому що через віддзеркалення світла водою шкіра обгорає набагато швидше. Оновлюйте сонцезахисні засоби після кожного контакту з водою.

Не забувайте наносити засіб на всі ділянки шкіри!

Багато жінок використовують сонцезахисний засіб для обличчя, і це правильно. Вони наносять крем на ніс, щоки, лоб і зовсім забувають про вуха, губи і області навколо очей. Але ж ці «невеликі» ділянки згорають набагато швидше ніг або рук! Мораль проста: слід наносити сонцезахисний засіб на всі відкриті частини тіла. І ще дещо: волосся під відкритим сонцем теж відчуває стрес. Так що сонцезахисний спрей для волосся - must have відпускної косметички.

Використовуйте засоби з SPF навіть в тіні!

А ось це, мабуть, найпоширеніша помилка тих, хто засмагає, яка приводить до найбільших сонячних опіків. Особливо якщо ви сидите під парасолькою в період, коли сонячні промені особливо інтенсивні. Ніякий навіс, парасолька або тінь від дерев не захистять від сонячних променів на 100%. Так що і в цьому випадку без крему з SPF не обійтися.

Будьте красивими та засмагайте без шкоди для шкіри!