Навіть власниці пишних і густих від природи вій можуть зіткнутися з тим, що вії стають рідкими та вимагають більше зусиль для створення гарного ефекту. Часто причина може бути в наших звичках, які роблять вії слабкішими.

Звички, які псують вії:
1. Ви не змиваєте макіяж перед сном.
Після важкого дня останнє, до чого доходять руки, — це зняття макіяжу. Часом на це не вистачає ні часу, ні сил, і ви, як виняток, лягайте спати нафарбованою. Що ж, ваші вії при цьому голосно плачуть, тому що сон з тушшю не призводить ні до чого хорошого. Справа в тому, що туш робить вії більш твердими, а тому — вони стають вразливішими для зовнішніх впливів. Якщо ви лягаєте спати з тушшю, ваші вії чекає жорстке зіткнення з поверхнею подушки. При цьому ймовірність їх пошкодження зростає в кілька разів.
Головне правило при видаленні туші з вій: речовина має розм’якшити туш ще до того, як ви почнете знімати її. Саме тому важливо мати спеціальний засіб для зняття макіяжу очей — бажано на масляній основі. Але найголовніше — звести натиски і тертя вій до мінімуму, щоб зберегти їх силу і густоту.

2. Ви неправильно знімаєте накладні вії.
Коли мова йде про зняття накладних вій, поспішати не варто. Якщо позбавлятися від них різкими неакуратними рухами, разом з накладними віями ви можете позбутися і своїх.

3. Ви носите водостійку туш кожного дня.
Як правило, водостійка туш відрізняється від звичайної більш сильною хімічною формулою, і в цьому її головна небезпека. При нанесенні вона створює додатковий стрес для вій, а при спробі швидкого, але неграмотного видалення призводить до втрати дорогоцінних вій. При частому енергійному видаленні водостійкої туші є ризик пошкодити лінію росту вій і значно послабити їх. У зв’язку з цим косметологи активно радять віддавати перевагу туші з гнучкими полімерами в складі — для їх видалення можна використовувати звичайну теплу воду.

4. Ви підкручуєте вії після нанесення туші.
Після нанесення туші уникайте будь-яких механічних маніпуляцій з віями — знову ж, через туш вони стають більш ламкими. Щоб надати їм бажаний вигин, радимо подбати про це до нанесення туші, але ні в якому разі не після.
Більш того, намагайтеся закручувати вії, не наближаючись до лінії росту. Це може пошкодити кутикулу вій і також послужити причиною їх випадіння.

5. Ви наносите забагато туші.
Туш — найпопулярніший засіб для макіяжу. Сьогодні уявити косметичку без туші практично неможливо. Але не варто забувати, що вона впливає на структуру вій — як механічно, так і хімічно. У підсумку, вони виглядають ефектніше, але практично перестають дихати. Тож час від часу варто робити своїм віям вихідний)

Будьте красивими!