Вночі під час сну наша шкіра відновлюється і в цьому їй активно допомагає спеціальний догляд. Саме в темний час доби процес регенерації клітин в 30 разів активніший, ніж вдень. Які компоненти шукати в нічних засобах - розповідаємо на прикладі перевірених засобів догляду.

РЕТИНОЛ.
Ретинол, вітамін, А гарно сприяє розгладженню шкіри і підвищення її пружності. Простіше кажучи, ретинол подовжує молодість клітин шкіри, а також має накопичувальний ефект, тобто діє як філер, поступово заповнюючи зморшки.

ГІАЛУРОНОВА КИСЛОТА.
Щоб відновити за ніч не тільки сили, а й зовнішній вигляд, шукайте в складі свого кошти гіалуронову кислоту. Цієї речовини достатньо в наших звязках і сухожиллях, але в шкірі його присутність особливо важливо. Кислота «скріплює» клітини епідермісу між собою, регулює їх метаболізм і водний баланс. Простою мовою шкіра отримує заповітне здорове сяйво, яке зберігається весь день.

РЕСВЕРАТРОЛ.
Компонент, який відповідає за молодість шкіри, його отримують переважно з винограду. За вісім годин сну він активує основні антивікові процеси нашої шкіри вироблення колагену, еластину і гіалуронової кислоти.

МЕД.
Це саме той інгредієнт, який допомагає зволожувати і живити шкіру, розширює здатність шкіри до самовідновлення і діє на видимі ознаки старіння. Не дарма його називають "рідке золото".

КЕРАМІДИ.
Кераміди це ліпідні молекули. Вони здорово відновлюють захисний шар шкіри, який оберігає її від впливу зовнішніх факторів. За ніч цей компонент як би заповнює собою всі пошкодження і нерівності, ущільнюючи дерму і зберігаючи в ній вологу. Заодно на ранок пропадає стянутость, сухість і сліди втоми.

ЛЮЦЕРНА.
Лікарська рослина люцерна широко використовується не тільки в фармакології. У косметичних засобах її ефект порівнюють з ретинолом, адже її хімічний склад вражає: тут і вітаміни Е, А, К, а також групи С і В. Нічні засоби за рахунок цього компонента діють на двох рівнях: підвищують синтез колагену в шкірі і стимулюють активність клітин в нічний час.